26.1.2014

STUDIOKUVAUSTA


 
 
 






Tässä tunnelmia ja otoksia viime viikonlopun studiokuvauskursilta. Jokainen kurssilainen toi jonkun esineen mitä kuvasimme porukalla. Kurssin tarkoitus on virittää yksinkertaisilla kotikonsteilla studio-olosuhteita, ilman kalliita lisälaitteita. Kurssi oli suunnattu bloggareille, sekä intohimoisille omatöörikuvaajille. Tuli paljon uutta, mutta parasta antia on saada nimi asioille, joita on itse jo oivaltanut. Lamppu syttyi! Valokuvaukseen liittyy myös paljon teoriaa, joka auttaa ymmärtämään miten kamera tai yleensäkkin tekniikka toimii. Taas ollaan askeleen viisaampia. Viikon päästä olisi kurssin toinen viikonloppuosuus. Innolla odotan mitä kivaa tulossa.









19.1.2014

ARIS PALLOVALAISIN










Koitan todenteolla päästä eroon mun seinäkummituksesta. En ole kiinnittänyt huomiota ennen, kuinka paljon "seinäsisustaminen" tuo kodikkuutta. Tällä erää haaviin tarttui huuto.netistä Ariksen pallovalaisin. Sen piti alunperin mennä työvaloksi tietokoneen viereen, mutta lopulta päätyi portaikkoon tunnelmavaloksi. Valon voi osoittaa joko ylös tai alas. Kaapin perukoilta löytyi juuri tarvittava määrä Biltemasta hankittua johtokoteloa, jolla sain näppärästi johdot piloon. Vaikka johtokotelo ei täysin seinään uppoakkaan, niin on se sata kertaa parempi, kuin kellastunut kiemurteleva johto :) Seinäahdistus laimeni jo hiukan.








14.1.2014

SISUSTUSMÖRKÖ VAANII SEINILLÄ






Esitelläämpä toinenkin seinä keittiöstä ja otetaan esiin sisustusmörkö. Tämä taitaa olla niitä harvoja kohtia meidän talossa, joka saa uuden ilmeen kohtalaisen usein. Minulla on ollut sitä vikaa, etten malttaisi vaihtaa koriste-esineitä, tauluja tai edes verhoja :) "Seinäsisustaminen" on ollut minulle mörkö. Mulla on pari ihanaa naapuria, jotka ovat kovia sisustamaan. Aina ihailen heidän kotejaan, heille seinälle ripustaminen ei ole ongelma. Mitä kummallisemmilla ideoilla on seinille viritelty kaikenlaista. Toiveissa on joskus toteuttaa kylässä-postaus.

Olen kovin ahdasmielinen noitten seinien suhteen. Asiaan on koitettu määrätietoisesti puuttua. String-hylly keittiöön oli ensimmäinen askel. Kyl se tästä ;) 

Minusta on hirveen kiva katsoa blogeista muuttuneita ilmeitä. Tässä meiltä niitä harvoja kohtia, jotka kokee muutosta muutaman kuukauden sykleissä. Onko sinulla jokin sisustusmörkö?







 




9.1.2014

STRING POCKET


 


 
 
 
 
Saanen esitellä joululahjan mallia itse ostama ;) Nää omat joululahjat on ihan parhaita, kun just tietää mitä haluaa. Hankin itse itselleni Stringin pocket hyllyn, joka on ollut ostoslistalla jo pitkään. Sijoitin sen keittiön ja eteisen väliselle seinälle. Hyllylle asettelin omasta mielestä kuumimmat astiat mitä kaapistani löytyi. Tuohon on kiteytetty aika komeasti meikäläisen sisustusmaku; jotain rouheaa, jotain retroa, jotain särmää, jotain kirkasta, jotain laatua. Hyllyllä komeilee muutama muukin joululahja; Stelttonin termari, Kokon pikkukannu sekä Ultima Thule jälkiruokoakipot kääriytyivät pukin kontista :)
 
Ennen hyllyn seinälle laittoa piti maalata liitutaulu piiloon. Huh huh, kuusi kerrosta sai sivakoida ennen kuin musta pohja peittyi. Valoisuutta tuli kertaheitolla! Kuvakulma on vähän eri, mutta muutoksen näkee. Mitäs tuumaat?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



1.1.2014

LISÄÄ VALOA JA TAVOITTEITA


 


Näin Tammikuun ensimmäisenä päivänä lupaillaan taas paremman minän/elämän puolesta kaikenlaista. Kellä toimii, kellä ei. Olen jonain vuosina tehnyt uuden vuoden lupauksia, tänä vuonna en tehnyt. Eikö sitä voi vuoden jokaisena päivänä tehdä muutoksen esim. liikkumisen suhteen? Voi! Uuden vuoden lupauksen sijaan tein itselleni tavoitteen. Kuulostaa paljon inhimillisemmältä ja vapaammalta. Tavoitteeni on panostaa lisää valokuvaamiseen ja kehittyä kuvaajana. Ilmoittauduin Tammikuussa toteutettavalle studiokuvauskurssille, jota odotan innolla. Tässä mainittakoon vielä (jos prokuvaajia täällä vierailee), että olen todellakin amatööriharrastaja ;)

Äitini kuvaa myös ja ehkä vähän hifisteleekin :) Vierailtiin siellä kameran kanssa ja pääsin leikkimään kirkasvaloilla. Niiden valovoima vastaa päivänvaloa ja toimii loistavasti sisällä tuomaan puuttuvan valon. Suomen talvi on kuvaamiseen haastava, koska valoa on hyvin niukasti. Blogikuvatkin on näpsittävä viikonloppuisin, kun puolelta päivin on edes hitusen valoa. Näillä uskomattomilla spoteilla saisin vaikka illalla tosi hyvää jälkeä. Alla malliotoksia vuoden pimeimpään aikaan. Lastani suojellakseni, mallina toimii pojan vaatteet, jotka ovat Pompdelux:n mallistosta. :)



 




Tässä postauksessa tunniste "villitykset" = valokuvaus ja pomdelux lastenvaatteet :)