15.2.2013

TUOLIUNELMIA

Meidän perheeseen on hankittu vuosien mittaan ainakin neljät keittiön tuolit. Tuolien uusimisen takana ei ole ollut Rouvan sisustusinto, vaan ne ovat olleet kertakaikkia niin huonoja. Nitkuneet, natkuneet ja herättäneet pelkoa vieraissakin. Appi-Ukko onkin ottanut tavaksi heilutella tuoleja ennen istahtamista. Joka kyläreissulla hän muistaa kyseenalaistaa keittiön tuolien kestävyyden. :)

Nyt olen päättänyt sijoittaa niin laadukkaisiin tuoleihin, ettei niitä tarvitse uusia vuosikymmeniin. Merkki on ehdottomasti Artek, mutta malli on vielä mietinnässä. Vuosia olen ihaillut Tuoli 611:sta, jonka Alvar Aalto on suunnitellut.
Nyttemmin mieleeni on hiipinyt myös uudistuotantoon tullut Ilmari Tapiovaaran Domus-tuoli, joka sympaattisella ilmeellään on aivan ihana. Domuksella on joskus täytetty kansakoulujen juhlasalit ja laulettu Suvivirttä koivuntuoksussa. Hmmm, mietintämyssy syvälle ja puntaroimaan vaihtoehtoja.

Kollaasin kuvat Artek.fi
Tässä yleisilmettä meidän ruokatilasta (ja taas yhdet surullisen kuuluisat rämät keittiön tuolit), lue vanha postaus täältä. Kummat tuolit sinä laittaisit?


2 kommenttia:

  1. Mun mielestä Domukset on vähän nuorekkaammat, ja niissä on tosi hyvä istua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestä. Täytyy mennä koeistumaan ne :)

      Poista