17.9.2013

SUUNTO AMBIT2 S TUOTEARVOSTELU

En ole tainnut kertaakaan postata reenauksesta. Jotenkin se on minulle niin henkilökohtainen kokemus, että sen jakaminen ei tunnu luonnolliselta. Ja ehkä ajattelen; ketä ihmettä kiinnostaisi lukea, kun vedän räkä poskella jossain ryteikössä :) Kumoan kuitenkin heti ajatuksen, koska itse seuraan muutamia treeniblogeja, lempparini on Endorfiini koukussa. Elinaan helppo samaistua, kun bloggari on suurinpiirtein saman ikäinen, samanlaisessa elämämtilanteessa, reenaa samanlaisella asenteella kuin minä (omasta mielestäni :p) ja on muutenkin ihanan positiivinen ja mutkattoman tuntuinen yksilö.

Sykemittarin uusiminen oli ollut mielessä jo pitkään. Ostopäätöstä olen siirtänyt kuitenkin aina eteenpäin, koska mittari on ollut toimiva ja "ihan tarpeeksi hyvä". Eräänä Elokuisena iltana sykemittarini (Polar RX400) vain katosi kädestäni, enkä sitä enää löytänyt, vaikka kuljin kaikki tienpientareet. Salaa olin mielissäni, koska sauma uuden sykemittarin hankintaan tuli eteen :)

Pitkän harkinnan ja vertailun jälkeen päädyin Suunnon Ambit2 S sykemittariin, tai oikeampi termi laitteelle taitaa olla rannetietokone. Nyt mittari on ollut muutaman viikon käytössä ja olen erittäin tyytyväinen. Suomenkielinen käyttövalikko helpottaa käyttöä ja tämmönen "ei niin kansainvälinen" ihminenkin voi vaivatta käyttää koko laitteen tarjontaa :)  Myös kellon ulkonäöllä ja Suomalaisella suunnittelulla oli minulle suuri merkitys, sekä yrityksen halu pitää tuotteet ajanhermolla, niin teknisesti kuin visuaalisestikin. Kiinteä GPS piirtää muistiin reitit ja tarvittaessa kello jopa neuvoo sinut takaisin lähtöpisteeseen. Suunnon laitteen omistajalla on myös käyttöoikeus Movescount nettiportaaliin. Tämä oli minulle oikein mieluinen paikka. Movescounttiin voi ladata harjoitukset ja muokata mittarin asetuksia sekä ladata ilmaisia harjoitusohjelmia omaan laitteeseen tai tehdä harjoitusohjelmia itselleen. Omia toteutuneita harjoituksia voi analysoida lähes rajattomasti erilaisilla yhteenvedoilla. Halutessaan profiilistaan voi tehdä julkisen ja tällöin kaikki palvelun käyttäjät pääsevät kommentoimaan harjoituksiasi tai kannustamaan tavoitteen saavuttamisessa.

Itselle reenipäiväkirjan pito on ollut aina jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa. Nyt kaikki tiedot tallentuvat kuin itsestään koneelle kellon akun latauksen yhteydessä. Urheiluhulluna tapauksena monesti koen morkkista jos muutama treenipäivä jää väliin tai nassuun tulee laitettua pala piirakkaa. Katsoessani menneitä harjoituksia pari viikkoa taaksepäin saan heti realistisen kuvan paljon olen oikeasti reenannut ja millä teholla ja että pari palautuspäivää tekisi vain hyvää. Myös harjoittelun suunnittelu on helpompaa, kun totuus harjoitusmääristä ja tehoista on nenän edessä eikä vain mututuntumalla (tosin rasitus kamppailun osalta näkyy vain tunneissa, koska niissä reeneissä mittarin pitäminen on mahdotonta). Toisella tämä voi toimia motivaattorina, mutta minulla toimii paremmin järjenpalauttajana ;)

Tämä postaus ei ollut maksettu mainos, vaan tyytäväisen asiakkaan palvelus jollekin toiselle kuka mahdollisesti etsii tuotearvostelua Suunnon Amdit2 S:sta.
Alla kuvakaappaus Movescount-ohjelmasta.
kuvat polar.fi ja Movescount.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti