12.5.2013

PUSSAUSKOPPI


 

 
 

 

Muutamissa kuvissa on vilahtanut mun pussauskoppi, eli siis metallipergola. On pyydetty, että kirjoittasin siitä oman postauksen, joten olkaapahyvät.
 
Pergolan on rakennettu teräsputkesta (huonekaluputki) ja kasattu hitsaamalla. Otin mittoja ja suunnittelin mallin paperille ja siitä lähtettiin kehittelemään. Koon kanssa piti olla maltillinen, koska pihamme on kovin pieni (rivarin takapiha 100 m2).  Sivuttaistueksi laitettiin 6x6 neliöterästä, jotta ei nitku, ne toimivat samalla kiipeilevien kasvien tarttumispintoina. Teäkset on hiekkapuhallettu ja pohjamaalattu ruosteenkestävällä pohjamaalilla (korro e) ja tämän jälkeen maalattu mustalla pintamaalilla. Pergolan ulkoreunaan laitettiin hieman isompaa huonekaluputkea, jossa kuljetettiin sähköjohto valaisimelle. Valaisin kiinnitettiin metallilätkään jossa oli ruuvin rei'ät valmiina. Työkaverit jeesas kivasti hitsaushommissa, sitä taitoa minulla ei vielä ole :)
 
Pergolan seinämiä pitkin kasvaa Villiviiniköynnös ja etupuolella kärhöjä. Kiipeilivät kasvit tekevät pergolasta suojaisan ja huonemaisen. Vielä ne toki ovat kasvuvaiheessa, mutta tänä kesänä taas pikkusen peittävämmät. Laittelen uusia kuvia, kun kasvukausi pääsee vauhtiin.
 
Laittakaahan lisää toivepostauspyyntöjä. On kiva kirjotella, kun joku on toivonut jotain! Niin ja kommenttiboksi on käytössänne, jättäkää ihmeessä kommenttia. Laskurista näen, että väkeä käy, mutta en osaa aktivoida teitä kommentoimaan ;)
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. ihana pussauskoppi ja kauniit mukulakivet :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos. Kävin vastavierailulla blogissasi :)

    VastaaPoista