9.9.2013

KURPITSAHILLO JA MENETETTY SYDÄN







Oletko koskaan syönyt kurpitsahilloa? Minä en ollut. Miten on mahdollista, että pitää elää kolmikymppiseksi ennenkuin tälläinen herkku tulee eteen. Vierailin tätini luona pohjanmaalla ja sain kotiintuomiseksi kurpitsan. Se lojusi jääkaapissa viikon ja mietin mitä tuosta oikein teen. Kaupunkilaispöllönä meillä ei ole ollut kasvimaata ja kurpitsa raaka-aineena on ollut minulle vieras. Toinen tätini riensi apuun ja lähetti sähköpostiini hillo-ohjeen. Valmista hilloa maistaessani ihmettelin, että voiko hillo olla näin hyvää!? Sitä voisi kiskoa lusikalla suoraan purkista. Kiertäkää ystävät hyvät kaikki kasvimaat ja haalikaa kurpitsaa itsellenne. Menen ensi viikolla sadonkorjuu-markkinoille ja toivon saavani sieltä muutaman kurpitsan. Ja ensi vuonna minulla on sitä omassa pihassa kasvamassa istutusaltaassa.




KURPITSAHILLO

1 kg kurpitsaa (ilman kuoria)
1/2 dl vettä
1/2 rkl kardemummaa
1 kpl vaniljatanko
500 g hillosokeria
1,5 dl sitruunan mehua
1 rkl sitruunan kuorta
 

Leikkaa kurpitsasta kuoret ja paloittele kurpitsa kattilaan. Kaada sekaan vesi, pilkottu vaniljatanko, puristettu sitruunan mehu, sekä sitruunan kuoresta tehty raaste. Keitä seosta noin 20 min. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää hillosokeri ja kardemumma ja keitä seosta 10 minuuttia kokoajan sekoittaen. Kaada kuuma seos lasipurkkeihin ja anna jäähtyä.

Tarjoile onnellisena! Toimii erittäin hyvin täytekakuissa ja kääretortussa, pannarin päällä tai ihan simppelisti vaniljajäätelön kera. Tämä pitää itse kokea ;)







5 kommenttia:

  1. Montako purkkia tällä ohjeella tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeesta tulee noin 1,2 litraa valmista hilloa.

      Poista
    2. Kiitti! Tätä voisin kokeilla :)

      Poista
  2. Anonyymi11/9/13

    oi että :) Pitää kokeilla (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa :) Jos vielä palaat postaukseen, niin jätä kommentti mitä tuli.

      Poista