20.3.2014

PÖYTÄ 91 SAA UUDET JALAT
 
 
 
 
Tein syksyllä todella löydön, kun huuto.netistä huusin Artekin pyöreän olohuoneen pöydän 40 eurolla. Myyjä ilmoitti pöydän halkaisijaksi 100 cm. Mittasin, että se olisi suurehko meille, mutta ajattelin, että silmä tottuu. Kun pääsin paikalle jouduin totetamaan, että halkaisia on jotain ihan muuta. Omistin nyt 125 cm halkaisialta olevan pöydän, joka pitäisi mahduttaa meidän olkkariin. Tuossa se on mennyt nyt puoli vuotta, mutta onhan se kohtuuttoman suuri. Siskoni väläyttä, että miksi et hanki uusia jalkoja ja tee siitä ruokapöytää. Siinä se, miksi en itse tajunnut!
 
Selvittelin Artekilta uusien jalkojen hintaa pöytään 91 ja ne pyörivät noin 70 euron kappalehinnassa. Koska pöytälevy on vanha ja uudet jalat eivät olisi sävyn puolesta olleet saman väriset, en ollut valmis laittamaan miltei kolmea sataa pöydän jalkoihin. Täytyi siis keksiä jostain vanhat. Ahkerasti olen selannut nettihuutokauppoja, toria ja kalastellut käytettyjä jalkoja ties mistä, yhdet jalat ostettiin nenäni edestä. Lopulta tärppäsi :)
Ja sattuipa vielä, että myyjä oli kovin asiantunteva ja neuvoi minua mittaamaan pöytälevyn. Nämä jalat olivat tehty juuri tälle 5 cm paksulle pöytälevylle.
 
Pöytä muuttaa keittiöön, kun olen saanut hiottua ja lakattua pöytälevyn. Toivottavasti ennen makkariremontin alkua.
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. No olipa pöydän myyjällä kovin epätarkka mitta :D Onneksi saat levyn uudiskäyttöön, ja nyt sulla on ylimääräinen jalkapari, johon voit metsästää pienemmän pöytälevyn ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän sen sanoit :)

   Poista
 2. Anonyymi27/5/15

  hei! osaatko sanoa, että minkä mallin pöydästä sait vaihtojalat pöytään 91? Itsekin etsiskelen käytettyjä pitkiä jalkoja ysiykköseen, joka on aiemmin toiminut olohuoneen pöytänä :)

  Kiito, jos viitsit vastata
  -Artekki

  VastaaPoista
 3. Anonyymi28/9/15

  Hei! Lähtivätkö jalat irti ihan käsipelillä vai tarvittiinko porakonetta?

  VastaaPoista