20.4.2013

MAAILMAN KAUNEIN ESINE - HAASTE
 
 
 
Nappasin Valkoinen Harmajasta itselleni jälleen mieluisen haasteen. Maailman kaunein esine-haasteen on laittanut liikkeelle Form follows function -blogin Tuija (alla alkuperäinen haasteteksti).
 
 
"Nostetaanpa  esille yksi  kaluste, valaisin tai sisustusesine, joka ei esiinny jokapäiväisissä postauksissa ja koitetaan laajentaa kauneus- ja designkäsitystämme. Annetaan tilaa upeille kalusteille, myös niille vähemmän tunnetuille tai tällä hetkellä unohduksissa oleville.  Mitään muita kriteereitä esineelle en sen tarkemmin määrittele. Se voi olla niin klassikko menneiltä vuosikymmeniltä, kuin isoisäsi itse tekemä kaluste tai mitä tahansa siltä väliltä. Mikä tahansa esine tai kaluste, joka ansaitsisi, ei sen enempää eikä vähempää, kuin maininnan "Maailman kaunein esine". Hiukan mahtipontista ja liioiteltua, mutta menköön."
 


Minun valintani maailman kauneimmaksi esineeksi on Artekin tarjoiluvaunu 91, suunnittelija Alvar Aalto 1936. Kyseinen aarre oli vuosia haaveeni, kunnes vihdoin hankin sellaisen itselleni. En osaa eritellä miksi juuri tämä on sydämmeni vienyt. Pidän paljon koivusta (myös silloin, kun se ei ole muotia), se henkii puhtautta ja raikkautta. Myös Suomalaisuus on minulle yksi tärkeä tekijä. Tämä kaluste sopii täydellisesti 70-luvun asuntoomme, muuntuu aina sisustuksen mukana ja sulautuu sisustusrendeihin vuosikymmenestä toiseen. Muutoinkin olen henkeen ja vereen Alvar Aalto fani :)2 kommenttia: