29.7.2013

ASUNTOMESSUT 2013
Kirjoittan asuntomessuista, vaikka varmasti monella tursuaa jo korvista ulos :) Vierailin taas asuntomessuilla ystäväni kanssa, siitä on muodostunut joka vuotinen perinne. Kurkkaa tästä viime vuoden postaus. Olemme molemmat kovia sisustamaan ja meillä on valtaväestöstä erottuva tyyli ja muutenkin olemme kovin kriittisiä ;). Monena vuonna olemme joutuneet pettymään, kun talot ovat olleet hyvin toistensa kaltaisia ja persoonallisuus on puuttunut. Niiden sisustus on ollut modernia, suoralinjaista, paljon valkoista, kylppärissä harmaata ja valkoista. Tänä vuonna ilahduimme, koska messutaloissa oli persoonallisuutta ja perus 2000-luvun kaavaa oltiin rikottu. Tässä kuvin muutamia nostoja mitä minulle jäi päällimmäiseksi mieleen.Keittiöissä oli jokaiselle jotakin, niin romanttista, kuin moderniakin. Aitoja materiaaleja käytetty paljon; kivi, puu. Myös kodinkoneiden intekrointi näkyi voimakkaasti. Yläkaapit eivät olleet jääneet pois messukodeista, vaikka keittiösä selkeästi halutaan enemmän olohuonemainen.


Pihojen istutuksiin ja käyttömahdollisuuksiin oli kiinnitetty paljon huomiota. Monessa kohteessa olohuone jatkui ulos asti. Kivi ja rodokasvit (havut) ovat kuuminta hottia. Pihavalaistukseen oli myös kiinnitetty paljon huomiota. Terasseille tuotu kalusteita, jotka houkuttelivat rötväämään. Myös ruuanlaitto pihalla kesäkeittiössä on kova saanut suosiota.
 
 
 
 
Terästä materiaalina oli monessakin kohteessa. Ruostumattoman ja raa'an teräksen rinnalle on noussut kupari. Teräksestä valmistettuja tilaustuotteita oli käytetty kekseliäästi. Alla rappuralli ja suihkunurkkaukseen teräsritilä. Tykkään!Kotien sisustuksiin oli palannut väriä ja pehmeyttä. Kylmä ja kaikuva koti on jäänyttä. Taidetta näkyi myös paljon. Kuparia oli ripolteltu moneen kotiin ja se taitaa olla myös kuumin trendi. Sisustuksiin olisin toivonut enemmän Suomalaisen muotoilun esiintuomista.

Valaistukseen oli kiinnitetty, joka kohteessa ihastuttavan paljon huomiota. Kiinteitä valaisimia oli runsaasti ja niiden ohjaamiseen nykytekniikkaa ei oltu säästelty. Desing-valaisimia oli paljon, siitä plussaa :)


Kylpyhuoneissa suurin muutos menneeseen on "suihkukoppien" paluu. Myös kosteissa tiloissa oli valaistus saanut paljon huomiota. Saunoissa raaka puu oli noussut vahvasti petsatun rinnalle. Kiukaat oli sijoitettu huonekalumaisesti paraatipaikalle ja valaistu näyttävästi, komea kiuas on piste iin päälle. Marmori hiipii myös saniteettitiloihin.
Yhteenveto

 
- liukuovet tekee paluun
- kupari on hot
- saa olla persoonallinen
- on kiva, kun näkee hyvin (valot)
- maali on korvannut tapetin
- sauna ja terassi on osa oleskelua
- pihaan panostetaan
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti