19.9.2012

Kauraomena-paistos




Kirjoittelin aiemmin runsaasta omenasadosta. Olen koittanut kehitellä niistä kaikkea mahdollista; mehua, hilloketta, kuivattanut mysliin ja valmistanut herkullista kauraomenapaistosta. Tätä saatiin aikoinaan ala-asteella säännösteltynä pikkunokareena lautasen pohjalla. Ja se oli niin hyvää! Sitä sai just niin vähän, että jäi pikkusen paha mieli. Onneksi kukaan ei enää säännöstele kalorien määrää ;)


Kauraomena-paistos

5 kpl       omenaa (kotimaisia 8-10)
4 rkl        fariinisokeria
2 tl          kanelia

200 g     margariinia
2 dl        sokeria
5 dl        kaurahiutaleita

Kuori omenat, siivuta tai pilko ne kuutioksi je levitä uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri sekä kaurahiutaleet. Kaada seos vuokaan omenoiden päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna paistoksen vetäytyä 30 min ennen tarjoilua (paranee mitä kauemmin "muhii", tarvittaessa voi  lämmittää uudelleen). Tarjoile vaniljajäätelön tai Flora vaniljakastikkeen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti